Sanataidetta lapsille, nuorille, aikuisille ja ikäihmisille

65.00180.00

 

Sanataidepajassa tarinoidaan monin eri tavoin sanoja, kuvia, musiikkia ja loruleikkejä hyödyntäen. Siellä hassutellaan ja leikitään sanoilla, kirjoitetaan pieniä juttuja, satuja, tarinoita, runoja, hyödynnetään valmiita tekstipohjia, askarrellaan, piirretään, tutustutaan sadutukseen ja korvarunoon sekä tehdään pieniä draamaesityksiä (esineteatteria). Tärkeintä on sanoilla hassuttelu, vuorovaikutus ja kielen monipuolinen tutkiminen ja käyttö.

Pajoissa huomioidaan osallistujien ikä. Sanataidepajat sopivat lapsista ikäihmisiin, myös maahanmuuttajille ja erityisryhmille.

Hinnasto:

sanataidepaja 3-6 -vuotiaille vanhemman seurassa, 5+5 henkilöä, 85 €/45 min.

sanataidepaja 4-6 -vuotiaille, 4-8 henkilöä, 65 €/45 min.

sanataidepaja 7 ikävuodesta ylöspäin, 4-10 henkilöä, 130 €/1,5 h

sanataidepaja erityisryhmille 180 €/1,5 h

Ryhmäkoot voivat vaihdella ryhmän tarpeiden mukaan.

Sanataidepaja voi kokoontua 3-8 kertaa viikon välein tai se voi olla kertatapaaminen.

Ota yhteys niin suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva sanataidepaja. Riitta Mäntylä 044 3212725 mantyla1953@gmail.com

 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

INFOA SANATAITEESTA

Sanataide on kaikkea, mikä liittyy sanoihin, kieleen ja kertomiseen. Sanataide on luovaa, kielellistä ilmaisua, osa arkipäivää. Sanataiteessa tutkitaan ja havainnoidaan maailmaa, leikitellään tarinoilla ja ajatuksilla sekä keksitään ja hyödynnetään erilaisia ilmaisukeinoja.

Sanataide rohkaisee päästämään mielikuvitus lentoon, lisää luovuuttaan ja lauttaa löytämään oman tavan ilmaista itseään. Se kehittää itseilmaisua ja ajattelutaitoa. Sanataiteen harrastaminen tukee kielen ja mielikuvituksen kehittymistä. Sanataide innostaa kirjoittamaan ja lukemaan.

Sanataide on kirjoittamista, lukemista, kuuntelemista, kertomista, satuilua, sarjakuvien tekemistä, piirtämistä, maalaamista, askartelua, pienten draamaesitysten tekemistä, esineteatteria, värivarjoteatteria, leikkimistä ja hauskaa ja opettavaa yhdessä tekemistä kannustavassa ilmapiirissä.

Sanataiteessa voidaan hyödyntää luovasti eri taiteenlajeja.

Sanataiteen hyödyt

Kirjoittaminen ja sanojen kanssa työskentely lisää mielikuvitusta, vahvistaa kirjoittamisen taitoa, auttaa jäsentämään elämän haastavia asioita ja lisää itse luottamusta. Sanataide kehittää elämänhallintaa, parantaa ihmissuhdetaitoja ja avartaa maailmankuvaa. Sanataide voi auttaa löytämään omat kyvyt ja tuntemaan ja ilmaisemaan itseään luovasti. Sen myötä myös erilaisten ihmisten ja kulttuurien ymmärtäminen on helpompaa.

Sanataide on sanavaraston rikastuttamista, kielen, kuvitelmien, tunnelmien ja monitaiteellisuuden rikkautta. Se kehittää itseilmaisua ja ajattelutaitoa, eläytymiskykyä. Sanataide auttaa löytämään persoonallisen tavan ilmaista itseään. Sanoilla luodaan uusia, fantastisia maailmoja, tätä päivää, tulevia tai menneitä. Fakta ja fiktio kulkevat käsi kädessä.

Sanataiteen tavoitteena on koskettaa, vaikuttaa, puhutella, avata uusia näkökulmia ja yhdistää erilaisia henkilöitä. Sen tavoitteena on myös kielellisen ilmaisun ja mielikuvituksen rikastuttaminen. Se on iloa, leikillisyyttä, huumoria, inspiraatiota, luovuutta, ajattelutaitoja, draamaa, kokeiluja ja eläytymishetkiä.

Sanataiteessa ei puututa kieliopillisiin seikkoihin eikä tuotoksia arvoteta kaunokirjallisin perustein. Kaikki mitä kirjoitat, on oikein! Sanataide kuuluu jokapäiväiseen elämään ja se on tarkoitettu kaikille, vauvasta vaariin.

Kenelle sanataide sopii?

Sanataide sopii vauvasta vaariin. Ikäihmisille laaditaan omanlaisensa sanataidepajat. Yläikärajaa ei ole. Myös erityisryhmille voidaan räätälöidä heidän tarpeitaan vastaavat työpajat. Sanataideryhmään osallistujan ei tarvitse osata kirjoittaa eikä lukea. Sanataidetta voidaan tehdä mm. saduttamalla ja korvarunomenetelmää hyödyntämällä. Riitta Mäntylä sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja https://riitan-kotisivut.webnode.fi/

Lisätiedot

sanataidepaja

3-6 -vuotiaille vanhemman seurassa, 4-6 -vuotiaille, 7 ikävuodesta ylöspäin, erityisryhmille