LUOVA POPPOO -hanke kartoittaa luovien alojen tilannetta Pohjois-Savossa 1.7.-31.12.2023

Miten sulla menee Luovan Alan Tekijä?

Hankkeemme luo raportin freelancereiden tilanteesta jotta voimme yhteistyössä tulevaisuudessa kehittää heidän tilannetta paremmaksi.

The LUOVA POPPOO / CREATIVE FOLK project has two steps:
1. Gathering information on what is life like for freelancers in creative industries
2. Report the findings to the center for economic development, ELY.
This project focuses on the North Savo region of Finland. Want to get involved or see more projects like this? Send us feedback!
 


Keitä ovat luovien alojen freelancerit ?

 

Freelancer:illa tarkoitamme vapaana/vailla vakituista työsuhdetta töitä tekevää työntekijää, jolla on samanaikaisesti yleensä useampia työnantajia tai toimeksiantajia, voi olla yrittäjä/sivutoiminen yrittäjä.

Luovilla aloilla käsitämme mm. seuraavia: animaatio- ja graafinen tuotanto, arkkitehtipalvelut, AV-tuotanto, katutaide, kirjallisuus, kuvataide, käsityö, liikunta-, luonto- ja elämyspalvelut, maskeeraus- ja puvustusalat, monitaiteet, muotoilu, musiikki, peliala, performanssit, sisällöntuotanto (mm.SOME), tanssi, teatteri, tapahtuma-ala ja kulttuurituotanto sekä valokuvaus ja viestintäala ym. luovat alat.

Kerro meille, viemme tulokset raporttina eteenpäin, että luovat alat voisivat työllistää paremmin ja palveluista kasvaisi rönsyjä matkailuun ja vientituotteiksi! Hankkeemme tapahtuu 1.7.-31.12.2023 ja hankepäätös löytyy linkistä. 

 

Työpajamme ja kyselymme ovat päättyneet ja tulemme julkaisemaan tutkimuksen tuloksia. Seuraa meidän SOMEA ja tätä sivua!


 

Tule mukaan LUOVA POPPOO -Facebook ryhmään 

 

Kiitos, kun jaat tietoa eteenpäin luovien alojen tyypeille verkostossasi! Olemme huomanneet, että kysely antaa mielenkiintoisen itsearviointi- ja peilauspinnan luovan alan freelancertyötä tekevälle!

Kysy lisää sähköpostilla: luovapoppoo@kulttuurikeinu.fi

 

Työryhmä:

  • Juuso Happonen, yhden miehen kävelevä musiikkiteatteri, jolla on yli 20-v kokemus alalta, AV-tuottaja,  kouluttaja, yhteisöpedagogi ja -muusikko. 040-5085 845

     

  • Niko Kosunen, liiketoiminnan ammattilainen, jolla on puhuja-esiintyjä -työminä sekä vahva kokemus liikunnan ohjaamisen ja tapahtumien maailmasta.

  • Marjaana Oliveira, musiikkipedagogi, esiintyjä ja viulisti, joka esiintyy, opettaa ja tekee mm. lastenmusiikkia ja suunnittelee Suzuki-akatemian perustamista Kuopioon.

     

  • Veera Airas, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja, pitkä kokemus draamasta ja produktioiden maailmasta, tulee mukaan syyskuun alussa.’
 
 
 
Juuson-naama-Munkers-441x563 (1)
niko
20230303_OCH_AK_Marjaana-1
Veera

Kulttuurikeinu Osk
Y-tunnus 2945609-5 
Inkilänmäenkatu 22 A 10,
70340 Kuopio
www.kulttuurikeinu.fi