LUOVA POPPOO -hanke kartoitti luovien alojen tilannetta Pohjois-Savossa 1.7.-31.12.2023

 

Lataa suomenkielinen hankeraportti alta (julkaistu 22.5.2024):

LUOVA POPPOO – hankkeen julkinen raportti JULKAISUUN 9_2024

Hanke on päättynyt ja olemme keskittymässä taiteelliseen ja kulttuuriseen työhön, kukin sarallamme, ja samalla kehitämme jatkohanketta. Jos hanke-yhteistyö kiinnostaa sinua, ota yhteyttä!

Kiitämme kaikkia tukijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme sekä rahoittajia. Kiitämme myös satoja hankkeeseen osallistuneita freelancereita ja pienyrittäjiä, sekä monia muita mukana olleita. Jos kiinnostuit freelancereiden tilanteen parantamisesta tai toiminnasta osuuskunnasta, laita viestiä meille tällä lomakkeella.

The LUOVA POPPOO / CREATIVE FOLK project has ended.

We have produced a report in finnish and you can download it from this link:

 

The project had two steps:

1. Gathering information on what is life like for freelancers in creative industries
2. Report the findings to the center for economic development, ELY.
This project focuses on the creative branch freelancers in North Savo region of Finland.
 

Keitä ovat luovien alojen freelancerit ?

 

Freelancer:illa tarkoitamme vapaana/vailla vakituista työsuhdetta töitä tekevää työntekijää, jolla on samanaikaisesti yleensä useampia työnantajia tai toimeksiantajia, voi olla yrittäjä/sivutoiminen yrittäjä.

Luovilla aloilla käsitämme mm. seuraavia: animaatio- ja graafinen tuotanto, arkkitehtipalvelut, AV-tuotanto, katutaide, kirjallisuus, kuvataide, käsityö, liikunta-, luonto- ja elämyspalvelut, maskeeraus- ja puvustusalat, monitaiteet, muotoilu, musiikki, peliala, performanssit, sisällöntuotanto (mm.SOME), tanssi, teatteri, tapahtuma-ala ja kulttuurituotanto sekä valokuvaus ja viestintäala ym. luovat alat.

Jaamme hankkeen tulokset, että luovat alat voisivat työllistää paremmin ja palveluista kasvaisi rönsyjä matkailuun ja vientituotteiksi! Hankepäätös löytyy linkistä. 

 

Työpajamme ja kyselymme ovat päättyneet ja toistaiseksi tiedotamme eteen tulevista asioista ja mahdollisesta jatkohankkeesta SOME:ssa :

 
 

Tule mukaan LUOVA POPPOO -Facebook ryhmään 

 

Kiitos, kun jaat tietoa eteenpäin luovien alojen tyypeille verkostossasi! Olemme huomanneet, että kysely antaa mielenkiintoisen itsearviointi- ja peilauspinnan luovan alan freelancertyötä tekevälle!

Kysy lisää sähköpostilla: luovapoppoo@kulttuurikeinu.fi

 

Työryhmä:

  • Juuso Happonen, yhden miehen kävelevä musiikkiteatteri, jolla on yli 20-v kokemus monenlaisilta areenoilta, tapahtumatuottaja, AV-tuottaja, kouluttaja, yhteisöpedagogi ja lauluntekijä-muusikko. 040-5085 845
  • Niko Kosunen, liiketoiminnan ammattilainen, jolla on puhuja-esiintyjä -työminä sekä vahva kokemus liikunnan ohjaamisen ja tapahtumien maailmasta sekä tekoälyn käyttämisestä markkinoinnissa.
  • Marjaana Oliveira, musiikkipedagogi, esiintyjä ja viulisti, joka esiintyy, opettaa ja tekee mm. lastenmusiikkia ja suunnittelee Suzuki-akatemian perustamista Kuopioon.
  • Veera Airas, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja, pitkä kokemus draamasta ja produktioiden maailmasta sekä graafisesta muotoilusta ja markkinoinnista. 
 
 
 
Juuson-naama-Munkers-441x563 (1)
niko
20230303_OCH_AK_Marjaana-1
Veera

Kulttuurikeinu Osk
Y-tunnus 2945609-5 
Inkilänmäenkatu 22 A 10,
70340 Kuopio
www.kulttuurikeinu.fi