LUOVA POPPOO -hanke

Kartoitamme luovien alojen freelancereiden tilannetta ja tarpeita.

Vastaa kyselyymme tästä linkistä! 

Answer the survey in English by clicking here!

The LUOVA POPPOO / CREATIVE FOLK project has two steps:
1. Gathering information on what is life like for freelancers in creative industries
2. Report the findings to the center for economic development, ELY.
This project focuses on the North Savo region of Finland.
Want to get involved or see more projects like this? Send us feedback!

Oletko kulttuuripalveluita käyttävä/ostava taho tai henkilö?

Meitä kiinnostaa kuulla miten koet kulttuurin ja luovien töiden ostamisen! Vastaa nyt kyselyyn!
 
 

Kiitos kun osallistut hankkeeseemme!

Jos sinulla palautetta hankkeesta, kyselystämme tai muusta, otat yhteyttä:

luovapoppoo@kulttuurikeinu.fi 

 
 
 

Kertoisitko meille luovan työsi kipukohdat ja pullonkaulat?

 

Mitä LUOVILLE TEKIJÖILLE kuuluu koronan jälkeen, ja miten tukea menestymistä ja kehittää palveluita? 

Freelancer:illa tarkoitamme vapaana/vailla vakituista työsuhdetta töitä tekevää työntekijää, jolla on samanaikaisesti yleensä useampia työnantajia tai toimeksiantajia, voi olla yrittäjä/sivutoiminen yrittäjä.

Luovilla aloilla käsitämme mm. seuraavia: animaatio- ja graafinen tuotanto, arkkitehtipalvelut, AV-tuotanto, katutaide, kirjallisuus, kuvataide, käsityö, liikunta-, luonto- ja elämyspalvelut, maskeeraus- ja puvustusalat, monitaiteet, muotoilu, musiikki, peliala, performanssit, sisällöntuotanto (mm.SOME), tanssi, teatteri, tapahtuma-ala ja kulttuurituotanto sekä valokuvaus ja viestintäala ym. luovat alat.

Hankkeen tavoitteena on, että luovan alan osaajilla olisi työtä Pohjois-Savossa. Tulokset viemme raporttina eteenpäin, jotta tarpeisiin vastattaisiin hallintotasolla ja luovat alat voisivat kukoistaa maakunnassa ihan vientituotteiksi asti.

FRIIKKU-kyselyn lisäksi järjestämme seminaarin ja friikkutapaamisia netissä ja livenä, kierrämme maakunnassa tapaamassa tekijöitä sekä tiedotamme toiminnastamme. Lisäksi kartoitamme palveluiden käyttäjien tarpeita, jotta maakunnan freelancerit voisivat vastata niihin. Workshoppeihin ovat tervetulleita freelancereiden lisäksi myös luovien palveluiden käyttäjät, esim matkailuyrittäjät, ravintoloitsijat, kuntien ja hyvinvointialueen yksiköiden kulttuuripalveluiden ostajat ym. Kuulemme mielellämme tarpeitanne käyttäjäkyselyssä. Vastaisitko siihen?

Hankepäätös linkissä 

 

TULEVAT WORKSHOPIT päivittyvät tähän: 

 

 


Kiitos, kun jaat tietoa eteenpäin tuttavillesi, kolleegoillesi tai muille, kenen arvelisit hyötyvän tilannekartoituksesta. Testivaiheessa olemme huomanneet myös, että kysely antaa mielenkiintoisen itsearviointi- ja peilauspinnan luovan alan freelancertyötä tekevälle!

Lisätietoa mm. sähköpostitse: luovapoppoo@kulttuurikeinu.fi

tai puhelimella 040 5085 845 /Juuso


Työryhmä:

  • Juuso Happonen, yhden miehen kävelevä musiikkiteatteri, jolla on yli 20-v kokemus alalta, AV-tuottaja,  kouluttaja, yhteisöpedagogi ja -muusikko. 040-5085 845

     

  • Niko Kosunen, liiketoiminnan ammattilainen, jolla on puhuja-esiintyjä -työminä sekä vahva kokemus liikunnan ohjaamisen ja tapahtumien maailmasta.

  • Marjaana Oliveira, musiikkipedagogi, esiintyjä ja viulisti, joka esiintyy, opettaa ja tekee mm. lastenmusiikkia ja suunnittelee Suzuki-akatemian perustamista Kuopioon.

     

  • Veera Airas, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja, pitkä kokemus draamasta ja produktioiden maailmasta, tulee mukaan syyskuun alussa.’
 
 
 
Juuson-naama-Munkers-441x563 (1)
niko
20230303_OCH_AK_Marjaana-1
Veera

Kulttuurikeinu Osk
Y-tunnus 2945609-5 
Inkilänmäenkatu 22 A 10,
70340 Kuopio
www.kulttuurikeinu.fi